SOLOVAIR

SOLOVAIR

„Solovair“ – prekių ženklas, priklausantis NPS (Northamtonshire Productive Society). NPS įsikūrė XIX a. pabaigoje – tai buvo 5 batsiuvių kooperatyvas, kurie siekė užsisitikrinti pastovesnį uždarbį. Iki tol batsiuviai dirbdavo namuose, jų darbas buvo prastai apmokamas, o pardavimai įvykdavo tik tada, kai produkcijos surinkėjas nupirkdavo jau pagamintas batų poras. Pirmasis stambus NPS pardavimas – vyriausybės užsakymas kariuomenės avalynei gaminti.

Būtent „Solovair“ prekių ženklas, susikūręs 60-aisiais, buvo proveržis batų gamyboje, kuomet lengvas, lankstus ir patvarus padas pakeitė įprastą, sunkiasvorį, kietą, odinį padą.

Šiandien „Solovair“ gamybai naudojama Goodyear-welted siuvimo konstrukcija. Šios konstrukcijos išskirtinumas – sandari, patogi ir ilgaamžiška avalynė. Dėl šios siuvimo technologijos pakeisti padą naujų yra labai nesudėtinga.

 

Istoriškai NPS ir „Solovair“ sėkmę lėmė investicijos į gamybos naujoves ir išskirtinis dėmesys patogumui bei patvarumui. 

Iki šiol visi modeliai ir visas „Solovair“ gamybos procesas vyksta istorinėje gamykloje, South Street, Wollaston kaime, Anglijoje, kur laikomasi tradicinių kokybės standartų. Visai gamybai naudojama oda yra europietiškos kilmės ir dažoma taip pat tik Europoje

Įdomus faktas: originalūs „Dr. Martens“ batai buvo gaminami naudojant būtent „Solovair“ padą ir technologiją. Iki šių dienų „Solovair“ avalynė yra visiškas ekskliuzyvas, nes kasmet yra pagamina tik apie 60 tūkst. porų batų, kai tuo metu „Dr. Martens“ pagamina net 10 mln. porų, iš kurių tik kiek daugiau nei 1 % gaminama Anglijoje.


„Solovair“ – britiškas stilius su laisvės pojūčiu. Miesto herojui. Asmenybei su charakteriu.

OXFORD – oficialus „Solovair“ prekių ženklo atstovas Lietuvoje.

Ankstesnis įrašas Kitas įrašas